Filter

Kvitnúce čaje, to je vizuálna pastva pre oči spojná s jedinečným chuťovým zážitkom doplneným o úžasnú vôňu kvetov a čaju. Vytvorenie kvitnúceho čaju je veľkým umením. Čajový majstri z Číny zviažu dôkladne vybrané a spracované lístky čaju, ktoré sú v tvare ihličiek, spoločne s kvetmi do jednej guličky. Táto gulička je vlastne kvitnúci čaj, ktorý sa predáva jednotlivo zabalený alebo balený vo viacerých kusoch. Vybrať si môžete s viacerých variant a príchutí kvitnúceho čaju. V ponuke nájdete aj balenia s čajníkmi alebo pohármi.

Príprava kvitnúceho čaju, ktorý zakúpite v našom obchode je veľmi jednoduchý úkon ale zároveň je to i rituál, ktorý zapája všetky vaše zmysly a pozýva na relaxáciu. Čajovú guličku vložíte do priehľadného čajníka (konvičky, prípadne džbánu) alebo do väčšieho pohára a zalejete horúcou vodou. Väčšinou sa používa voda okolo 80°C, čo však záleží od druhu kvitnúceho čaju. Následne začne divadlo, kedy sa kvitnúci čaj začne pomaličky roztvárať a gulička sa mení na krásny kvet. Vaše oči si ihneď môžu dopriať tento vizuálny zážitok. Kvitnúci čaj zároveň v kanvičke začne okamžite uvoľňovať svoje chute a podmanivú vôňu, ktorú si na záver určite užijete.

Celý proces otvárania čajovej guličky trvá približne 3 až 5 minút, čo je dostatočný čas aby čaj odovzdal vode svoje chute a vôňu. Avšak lúhovanie treba prispôsobiť aj množstvu vody, ktorou bol kvitnúci čaj zaliaty. V prípade použitia menšieho množstva vody môžete kvitnúci čaj zaliať aj viac krát. Pri použití väčšieho čajníku alebo džbánu nechajte lúhovať čaj dlhšie a nálev pripravte iba raz, nelúhujte opakovane.

Kvitnúce čaje sú vlastne malým lahodným kúskom umenia. Každý kúsok kvitnúceho čaju je dielom, ktoré tradične vyrába iba malá skupina majstrov v Číne. Najmä z tohto dôvodu je kvitnúci čaj vzácnym a vyhľadávaným čajom. Tieto exkluzívne výtvory, ponorené do horúcej vody, pomaly kvitnú a poskytujú neobvyklé vizuálne potešenie.